miércoles, 22 de septiembre de 2010

Adéu, PSPV

Lo que ha pasado hoy, a parte de caótico, demuestra la vergüenza en la que sigue instalada el PSPV por culpa de los que lo dirigen.
Ayer a medianoche, el ex ministro Antoni Asunción presentaba los avales necesarios para presentarse a las primarias contra Jorge Alarte (menuda democracia interna que necesitas que avalen tu candidatura). Pero esta mañana, la sorpresa era mayúscula: el Comité de Garantías anulaba 200 de los avales presentados por Asunción, dejándole fuera (Asunción había reunido 3.246 avales, siendo necesarios 3.201; se queda fuera al anularse "más de 200"). Así, 200 avales. En teoría, porque había avales duplicados o, incluso, de miembros no afiliados al partido. Si esto fuera cierto, Asunción debía ser más idiota de lo que parecía, pues hay que ser idiota para intentar colar más de 200 avales falsos, sabiendo que van a ser revisados por el Comité de Garantías. Como no creo que Asunción sea idiota, me inclino a pensar que ha habido una maniobra sucia (otra más) de un partido que no veía con buenos ojos las primarias.
Una vez más, el PSPV se convierte en un circo por el apego al sillón (al sillón de la Oposición). Si nadie lo remedia, Jorge Alarte será el candidato a la Generalitat. Pero aunque tenga remedio y haya primarias (y las pierda Alarte), el PSPV ya está condenado a perder las próximas elecciones. No se puede ir de alternativa y provocar pucherazos. Ya podemos decir adéu PSPV i adéu Generalitat. Nos van a esperar, al menos, otros cuatro años de Camps.
Al menos, el consuelo que nos queda a los verdaderos demócratas del PSPV es que sí habrá primarias para elegir al candidato a alcalde de Valencia (crucemos los dedos) entre Joan Calabuig y Manuel Mata (en candidatura conjunta con Rubens Gómez).

Vídeo: Antoni Asunción denuncia el posible pucherazo.

12 comentarios:

Marcos dijo...

Kurtz, siento mucho que esté pasando esto en Valencia. Nosotros en Madrid parece que hemos salido mejor parados.
Saludos progresistas de Madrid.

Im-Pulso dijo...

A mi parecer, no sólo en Valencia "está ocurriendo lo que ocurre": Los liquidacionistas de la socialdemocracia española son legión, empezando por Rodríguez Zapatero.
No digo ni insinúo que lo hagan con intención "joder" y d autodestruirse, pero en el PSOE cada vez hay más "ombligos" sobredimensionados. ¿Por qué?... ¡Uf!, la respuesta es compleja pero lo esencial lo sabemos o intuimos casi todos.
La socialdemocracia y la izquierda, al contrario que otras opciones, no pueden sobrevivir a base de publicidad y de ocurrencias.

Kurtz dijo...

Marcos: Cruzad los dedos para tener una primarias limpias y, dentro de lo que cabe, democráticas.
Saludos progresistas.

Félix Soria: Esta última legislatura de Zapatero me está recordando a la última de Aznar que, si bien ya venía con el rumbo perdido, en su última legislatura lo perdió aún más.
Y en la clase política empieza a existir uan especie de enajenación. La derech asume postulados de izquierda (aunque no va a cumplirlos) y la izquierda traiciona sus ideales. Lo he dicho otras veces y cada vez estoy más reforzado y convencido: las bases y los ciudadanos debemos actuar contra esos "ombligos" sobredimensionados.

Miquel dijo...

Segurament no deuria entrar al drap d'aquest tema. Però no puc continuar llegint afirmacions tan greus sense dir res al respecte.

No és cap sorpresa que s'anul·len avals a ningú en un procès de primàries. Hi ha un percentatge més gran del que ens imaginem de gent que pensa que està al cens i no està. Tan per no haver pagat l'última quota com per no estar encara donat d'alta. A més dels noms inventats, però això ja és una altra qüestió.

No sé què vols donar a entendre. Vols dir que la Comissió de Garanties ha anulat avals de gent que sí està al cens?

Quan una persona et diu que et vol signar l'aval, tu no pots comprovar si està al cens o no. Així que és molt fàcil tindre avals de gent no censada, o que hagen avalat a una altra persona.

"Como no creo que Asunción sea idiota, me inclino a pensar que ha habido una maniobra sucia (otra más) de un partido que no veía con buenos ojos las primarias."

Una pregunta: en què et bases per fer eixa afirmació?

Els senyors representants d'Antonio Asunción se n'anaren del recompte per un fet molt controvertit (noteu l'ironia): si es comprobaven abans els avals d'Asunción o els d'Alarte.

No vaig a qualificar la seua actitud, però veient tot el procès, em sembla que l'objectiu d'Asunción no és ser el candidat del PSPV a la Generalitat.

Una dada: ahir a les 12h Asunción va convocar una roda de premsa per a les 14h. A les 13:45h va presentar un escrit a la seu del PSPV sobre el que va fer la roda de premsa de 15 minuts després.

Miquel dijo...

Per cert:

http://www.publico.es/espana/338105/asuncion/recibio/millones/camps

Kurtz dijo...

Aleshores si tan normal és, espere que ens diguen el nombre d'avals que li anulen a Alarte. Encara que supose que els avals de Alarte seràn inmaculats, sense duplicats, ni afiliats falsos, ni noms inventats. No crec que doscents avals anulats siga molt normal.
Et sembla que Asunción no volia ser candidat? Aleshores per què es va presentar i va reaparéixer després de déu anys allunyat de la política?
En quant a allò que dius con respecte a la roda de premsa, no sería un escrit en el que es contenia el que Asunción anava a dir a la roda de premsa, cosa normal en tota roda de premsa?

PD: Disculpa el meu valencià. Està un poc oxidat.

Kurtz dijo...

Per cert, què pretén demostrar el enllaç? Sí, el Govern valencià li va entregar unes subvencions per a la seua empresa.
I?

Miquel dijo...

A Alarte li n'anularen uns pocs més de 500 avals, com és normal. Aquestes errades són molt comunes i és conegut, com va dir per exemple Mata, que necessites un 5-10% més de firmes dels avals que necessites. No totes les firmes són avals, com ha estat el cas amb tots, repetisc, tots els candidats a primàries. A Madrid ha passat exactament el mateix. A Trinidad Jiménez li n'han descomptat 1500! I no ha posat el crit al cel, ni ha fet rodes de premsa acusant de res al teu propi partit.

El tema de la roda de premsa és difícil explicar-ho, però el que dic és que si a les 12 saps que faràs roda de premsa, també saps què diràs, no? Si fas una roda de premsa per tal d'explicar el que acabes de fer, no tens cap interès constructiu ni sentit de partit, sinó ganes de fer soroll contra el partit del qual ets militant.

L'enllaç demostra, com a mínim, que en els darrers 10 anys ha fet molta més oposició al seu propi partit que al PP.

Kurtz dijo...

Seguix sense entendre lo del enllaç. Fa oposició al seu propi partit per acceptar subvencions per a la seua empresa? Jo estic esperant unes subvencions de la Generalitat i el ajuntament per a un projecte que tinc entre mans. Això també em converteix en un simpatizant del PP?

Miquel dijo...

Al País Valencià governat pel PP, és molt (molt!) extrany que algú que incomode al partit al poder reba una subvenció.

Et puc pràcticament garantir que si el teu bloc, en lloc de estar signat per Kurtz, estiguera amb el teu nom, eixa subvenció que esperes de la GVA i de l'Ajuntament segurament no les rebries.

Un exemple molt proper és aquest:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/09/20/blasco-auspicia-federacion-afin-ong-e-inmigrantes-frente-coordinadora-critica/740580.html

Per no parlar de les assignacions que no rep el STEPV i tants i tants casos més.

És a dir: si no és perquè no molestes o perquè els tornaràs el favor, el PP no sol amollar-te diners.


Per cert, una dada més que hui apareix publicada a diversos mitjans: l'empresa de Asunción estava en pèrdues des de fa dos anys i, a més de rebre subvencions de la GVA, resulta que la seua participació accionarial li la compra (salvant-lo de perdre el seu patrimoni)..... el Banco de Valencia!!! El mateix que li pagà la fiança a Matas!!!

Imagine que diràs que correlació no és causalitat. Però a aquesta terra, amb el PP al govern, no hi ha casualitats. (Què bonico m'ha quedat açò, xè!)

Kurtz dijo...

En això no et lleve la raó. En qualsevol cas, tampoc podem ara sospitar de qualsevol grup que reba subvencions, si no hi ha rés sospitós (més enllà de les possibles qüestions ideológiques).

Kurtz dijo...

A més, no se per qué tendria el PP que dinamitar al Partit Socialista des de dins si el Partit Socialista està dinamitan-se ell mateix. I Camps pocs problemes tindrà amb Alarte en front. Van a guanyar com sempre, així qie no entenc per qué tendríen que voler que un candidat socialista es plega-se a les seus idees.